Šta je ICF?

The International Coach Federation (ICF) je najeminentnija globajna organizacija posvećena unapređenju koučing profesije kroz postavljanje visokih standarda, obezbeđivanje nezavisne sertifikacije i izgradnju svetske mreže profesionalnih koučeva. Ova organizacija osnovana je 1995. godine, a danas broji preko 20. 000 članova širom sveta. ICF je poznat po svojim zlatnim, najvišim standardima u koučingu.

ICF-Coaching-Koučing-Zlatni standard u koucingu

ICF predstavlja vodeće sertifikaciono telo u svetu koučinga koje garantuje kvalitet svih treninga koji nose ICF akreditaciju.

Opšte informacije o ICF akreditaciji

Od strane ICF-a mogu biti akreditovani programi određene institucije ili pojedinci.

Ukoliko institucija želi da akredituje svoj program (trening) na raspolaganju joj je 3 nivoa akreditacije:

  • CCE (Continuing Coach Education)
  • ACSTH (Approved Coaching Specific Training Hours)
  • ACTP (Accredited Coaching Training Program)

Akreditacija se obnavlja svake 3 godine.

Zašto je PCM važan profesionalnim koučevima?

Process Communication Model (PCM) predstavlja najnapredniji pristup u koučingu koji vas zaista može izdvojiti na rastućem koučing tržištu. Koristeći ovu metodologiju bićete u prilici da lakše uspostavite usaglašenost i povežete se sa klijentom. Takođe, imaćete ekskluzivno pravo da Key To Me Profile primenite u sesijama sa svojim klijentima.

Osim toga, PCM Kouč je idealan trening za vas, ukoliko obnavljate svoju ICF koučing akreditaciju, jer je priznat od strane ICF-a kao trening koji donosi 22.25 CCEU.

Ukoliko vas zanima kako da postanete ICFakreditovani kouč, kliknite na link!

Isprobajte najefikasniju metodologiju za razumevanje dubinske strukture ličnosti koja se efikasno primenjuje kako u treninzima, tako i u koučingu.