Šta je ICF?

The International Coach Federation (ICF) je najeminentnija globajna organizacija posvećena unapređenju koučing profesije kroz postavljanje visokih standarda, obezbeđivanje nezavisne sertifikacije i izgradnju svetske mreže profesionalnih koučeva. Ova organizacija osnovana je 1995. godine, a danas broji preko 20. 000 članova širom sveta. ICF je poznat po svojim zlatnim, najvišim standardima u koučingu.

ICF-Coaching-Koučing-Zlatni standard u koucingu

ICF predstavlja vodeće sertifikaciono telo u svetu koučinga koje garantuje kvalitet svih treninga koji nose ICF akreditaciju.

Opšte informacije o ICF akreditaciji

Od strane ICF-a mogu biti akreditovani programi određene institucije ili pojedinci.

Ukoliko institucija želi da akredituje svoj program (trening) na raspolaganju joj je 3 nivoa akreditacije:

  • CCE (Continuing Coach Education)
  • ACSTH (Approved Coaching Specific Training Hours)
  • ACTP (Accredited Coaching Training Program)

Akreditacija se obnavlja svake 3 godine.

Zašto je PCM važan profesionalnim koučevima?

Process Communication Model (PCM) predstavlja najnapredniji pristup u koučingu koji vas zaista može izdvojiti na rastućem koučing tržištu. Koristeći ovu metodologiju bićete u prilici da lakše uspostavite usaglašenost i povežete se sa klijentom. Takođe, imaćete ekskluzivno pravo da Key To Me Profile primenite u sesijama sa svojim klijentima.

Osim toga, PCM Kouč je idealan trening za vas, ukoliko obnavljate svoju ICF koučing akreditaciju, jer je priznat od strane ICF-a kao trening koji donosi 22.25 CCEU.

Ukoliko vas zanima kako da postanete ICF akreditovani kouč, kliknite na link!

Isprobajte najefikasniju metodologiju za razumevanje dubinske strukture ličnosti koja se efikasno primenjuje kako u treninzima, tako i u koučingu.