The International Coach Federation (ICF) nastoji da unapredi umetnost, nauku i praksu profesionalnog koučinga.

The International Coach Federation (ICF) je vodeća globalna organizacija posvećena unapređenju koučing profesije postavljanjem visokih standarda, obezbeđivanjem nezavisne sertifikacije i izgradnjem svetske mreže profesionalnih koučeva.

Kao najveće svetska organizacija profesionalnih koučeva, ICF daje kredibilitet svojim članovima. ICF je takođe posvećena povezivanju svojih članova sa alatima i resursima koji su im neophodni kako bi bili uspešni u svojoj karijeri.

ICF nudi jedini globalno priznat, nezavisan akreditacioni program za koučeve praktičare. ICF svedočanstva se dodeljuju profesionalnim koučevima koji su ispunili stroge obrazovne i iskustvene zahteve i pokazali da temeljno razumevanje koučing kompetencija koje postavljaju standarde u struci. Dostizanje ICF akreditacije pokazuje posvećenost kouča integritetu, razumevanju i ovladavanju veštinama koučinga, kao i posvećenost klijentima.

ICF takođe akredituje programe koji pružaju specifičnu obuku koučeva. ICF odobreni i akreditovani programi moraju da prođu rigorozan proces revizije i pokažu da je njihov program usklađen sa ICF ključnim kompetencijama i etički kodeksom.

ICF JE SPECIFIČNO PREPOZNAT MEĐU KOUČING PROFESIONALACIMA ŠIROM SVETA ZA:

• Razvijanje koučing ključnih kompetencija
• Uspostavljanje profesionalnog etičkog kodeksa i standarda
• Stvaranje međunarodno priznatih i akreditovanih programa
• Postavljanje smernica kroz akreditaciju za specifične programe obuke koučeva
• Obezbeđivanje kontinuirane edukacije kroz globalne događaje, Communities of Practice (CPs) i arhiva za učenje.

ICF je osnovana 1995. godine i danas je vodeća svetska organizacija, sa preko 17.000 članova koji su posvećeni promovisanju koučinga postavljanjem visokih profesionalnih standarda, obezbeđivanjem nezavisne sertifikacije i izgradnjem svetske mreže profesionalnih koučeva. Od marta 2010. godine ICF je prisutan u Srbiji posredstvom ICF akreditovanih programa Erikson Koledža.

ICF AKREDITACIJE

ICF nudi tri akreditacije:
• the Associate Certified Coach (ACC)
• the Professional Certified Coach (PCC)
• the Master Certified Coach (MCC)

Izvor: www.coachfederation.org  

Isprobajte najefikasniju metodologiju za razumevanje dubinske strukture ličnosti koja se efikasno primenjuje kako u treninzima, tako i u koučingu.