Kako menadžeri treba da pristupe generaciji Z?
14/01/2022
  • kristina.cukovic
  • Blog, Uncategorized, Vesti
  • Коментари су искључени на Kako menadžeri treba da pristupe generaciji Z?

 

Nedavno sam na treningu imala diskusiju sa menadžerima naše velike kompanije na temu Generacije Z. Kako upravljati njima, ko bi se kome trebao prilagođavati, koliko su zahtevni ili ne, da li bismo uopšte trebali nešto da menjamo u načinu vođenja ljudi itd.

 

Zanimjivi su mi bili njihovi stavovi koji su manje više odražavali način na koji su se oni karijerno razvijali u zadnjih dvadeset godina, a što  nove generacije donekle smatraju zastarelim i prevaziđenim.

 

generacija Z

 

Svakodnevno vidimo da kompanije ulažu sve veće napore da privuku ali i zadrže kadar dobrim employer brandingom i  da se predstave kao mesta na kojima se zaposleni osećaju dobro i mogu da uspostave balans između poslovnog i privatnog života.

 

Šta odlikuje a šta to od nas očekuju famozni pripadnici nove Generacije Z (rođeni između 1996-2010)

 

  • Ne sećaju se perioda pre upotrebe smart telefona, izuzetno potkovani digital znanjem i veštinama.
  • Ovo su generacije okrenute aktivizmu, inkluziji, različitosti i očekuju od kompanija da prate taj trend.
  • Generacija Z se teško zadržava na jednom mestu i zato se talenat mora privući autentičnom kulturom i treba im predstaviti jedinstveno radno iskustvo
  • Redovan fidbek i asertivna transparentna komunikacija mora da bude deo svake kompanijske kulture. Oni žele da im ponudite svrhu i smisao, konkretne razvojne planove i ciljeve, kao i zajedničku misiju koja je odraz odgovornog poslovanja i društvene angažovanosti i osvešćenosti.
Kako menadžeri treba da pristupe novim generacijama i prilagode se razlikama?

 

Razlike među članovima tima mogu biti izvorište novih ideja, kreativnosti i dinamičnosti, ukoliko ih razumete i usmeravate na pravi način.

PCM (Process Communication Model) nam pomaže da bolje razumemo naše individualne razlike, načine na koji svako od nas preferira da komunicira, način na koji percepiramo svet. Uz PCM mi možemo da predvidimo na koji način će osoba pokazati svoje indikatore stresa kao i šta je motiviše kako bi bila produktivnija i u balansu.

Korišćenjem PCM-a i učenjem o strukturi ličnosti svojih saradnika, menadžeri su u mogućnosti da prilagode svoj stil upravljanja svim zaposlenima. Takođe uz  PCM menadžeri imaju jasne smernice o tome koje su preferirane metode upravljanja, odgovarajući načini organizovanja aktivnosti, kao i preferirano radno okruženje za različite tipove ličnosti. Zahvaljujući PCM-u, menadžeri su u mogućnosti da povećaju svoje performanse i efektivnost i organizuju sve korake neophodne za postizanje ciljeva.

 

Nadežda Pejić, PCM Trener i HR Consultant u Atria Group

 

 

Želite da unapredite svoje menadžerske veštine i izgradite stil koji će svi želeti da slede?
Pogledajte kako to možete uz trening Discover PCM 

Više informacija pogledajte ovde

Discover PCM