PCM radionica – Upoznaj svoje dete i reši nedoumice roditeljstva – 28. jul 2021. / Online
14/07/2021
  • atmadmin
  • Vesti
  • Коментари су искључени на PCM radionica – Upoznaj svoje dete i reši nedoumice roditeljstva – 28. jul 2021. / Online
Razumevanje svog deteta je jedna od najvažnijih stvari koju treba da naučite kao roditelj.
Da Ii ste znali da se po PCM metodologiji (Process Communication Model) struktura ličnosti čoveka formira do 7 godine pri čemu se osnovne karakteristike (baza) ne menjaju do kraja života?Najveći izazov roditeljstva je upravo u komunikaciji sa detetom i prepoznavanju njegovih psiholoških potreba. Po navici često polazimo od pretpostavke da su deca slična nama i očekujemo da se tako ponašaju. Zato kada imamo dete koje je po svim karakteristikama suprotno nama javljaju se česti konflikti, nesporazumi i nepotreban stres.

Na radionici upoznaćete se sa 6 tipova ličnosti koje svako od nas poseduje. Saznaćete osnovne karakteristike svakog tipa koje određuju ponašanje kao i psihološke potrebe svakog tipa ličnosti.Saznajte zašto je nekoj deci potrebna akcija, nekome više informacija, zabave ili više vremena za introspekciju.

Ukoliko je dete stalno u potrazi za akcijom ne znači da je hiperaktivno, već je moguće da je Promoter u bazi a oni vole da se stalno nešto dešava.

Nasuprot tome ukoliko dete voli da provodi vreme u svom svetu osmišljavajući neke nove ideje, nije povučeno već verovatno ima razvijenog Imaginera kome je potrebna introsprekcija i vreme za sebe.

Posle ove radionice nećete se više pitati “Šta je sa mojim detetom?” “Zašto se ponaša tako u određenoj situaciji?” “Kako da se stvarno čujemo kada razgovaramo? ”

Bilo da ste roditelj ili radite sa decom primenom ove metodologije ćete poboljšati svakodnevnu komunikaciju što će unaprediti vaš odnos.

Naučite osnove PCM-a koje možete primeniti već u sledećem razgovoru!

Teme o kojima ćemo govoriti:

01

Prepoznajte i upoznajte svoje dete (tip ličnosti)

02

Kako pomoći deci da bolje uče

03

Kako sa njima efikasno komunicirati

04

Stres kod dece i kako ga prepoznati

Kad?
28. Jul 2021. / 19-20h

Gde?
Zoom

Prijava je besplatna, ali je broj mesta ograničen. Obezbedite svoje mesto već danas!

Prijavite se

Ko će biti vaš trener?

Borko Kikić

PCM trener, NLP trener, PDA analitičar i sertifikovani LAB profil specijalista. Održao je veliki broj in house treninga u regionu.

Borkova oblast ekspertize je organizacioni i lični razvoj, razvoj prodajnih veština. Do sada je održao nekoliko stotina trening dana baziranih na PCM i NLP metodologiji.

Poseduje profesionalno iskustvo od 18 godina, preko 3 godine u direktnoj prodaji a potom i u HR menadžmentu. Poslednjih 7 godina se aktivno bavi treninzima.

Autor je nekoliko članaka objavljenih u GM magazinu.