Naš program „Umetnost i nauka koučinga“ je šesnaestodnevni trening podeljen u 4 četvorodnevna modula, a svaki od 4 modula obrađuje jednu od četiri faze koučing projekta. Reč je o sledećim fazama: Inspiracija, Implementacija, Integracija vrednosti i Završetak projekta.

Kada završiš ovaj trening, imaćeš mogućnost da se sertifikuješ kao Erickson profesionalni kouč. Iskusni koučevi i mentori, od kojih su neki imali i više godina iskustva u ovoj oblasti, slažu se da su posle samo prvog modula povećali efikasnost svog rada za minimum 40% i da su trajanje razgovora koji je potreban za dolazak do cilja najmanje prepolovili. Erickson koučing (coaching) tehnike, strategije i alati su potpuno fokusirani na cilj i zbog toga su veoma efikasni!

Program će ti omogućiti da napraviš prvi i najznačajniji korak ka uspešnoj karijeri biznis ili životnog kouča (coach). U toku programa ćeš naučiti kako da svojim klijentima na najbrži i najefikasniji način asistiraš u postizanju željenih rezultata. Cilj treninga je da kao učesnik naučiš neophodnu teoriju i primeniš u praksi. Nakon toga, slobodno ćeš moći da sprovedeš kompletnu koučing (coaching) sesiju i da inspirišeš klijente na preuzimanje akcionih koraka neophodnih za uspeh.

Sadržaj treninga

Koučing trening „Umetnost i nauka koučinga” je podeljen na četiri četvorodnevna modula, a svaki modul se fokusira na jednu fazu razvoja koučing projekta. Obuka se održava na engleskom i srpskom jeziku i kombinuje trening sa dokazanim Erickson-ovim principima i jedinstvenim tehnikama usmerenim ka rešenju.

Modul I – Inspiracija

Na prvom modulu želimo da učesnici dobiju neophodnu teoriju koju će tokom prva 4 dana treninga primeniti u praksi. Na taj način, moći ćeš da posle 4 dana sprovedeš celu koučing sesiju i inspirišeš osobu da se pokrene i ostvari svoj cilj uspešno. Prvi modul obrađuje osnovnu strukturu koučing sesije kao i principe koučinga usmerenog ka rešenju. Ovaj modul se može završiti kao samostalan trening.

Modul II – Implementacija

Na drugom modulu saznaćeš više o implementaciji i razvoju koučing veština. Ovaj modul ti daje novi pristup kreiranju strategija, planiranju, izvršavanju i organizaciji vremena. Na ovom modulu ćeš naučiti različite načine asistiranja klijentu, da bi klijent mogao da nađe svoj odgovor na pitanje „Kako mogu da postignem željeni cilj?“

Modul III – Integracija vrednosti

Koliko puta se desi da u nekom timu i pored proverenog plana akcije i „kako da“ ekspertize, projekat počne da stagnira i na kraju rezultat bude manji od planiranog? Trener na trećem modulu će te naučiti različitim metodama za podizanje svesti klijenata o suštinskim vrednostima i njihovog unutrašnjeg „zašto nešto radim“. Naučićeš kako da asistiraš klijentu koji će posle vaših zajedničkih sesija znati da u potpunosti poveže svoje lične vrednosti sa ciljevima na kojima radi.

Modul IV – Zavrsetak i zadovoljstvo

Koliko puta se desi da u nekom timu i pored proverenog plana akcije i „kako da“ ekspertize, projekat počne da stagnira i na kraju rezultat bude manji od planiranog? Trener na trećem modulu će te naučiti različitim metodama za podizanje svesti klijenata o suštinskim vrednostima i njihovog unutrašnjeg „zašto nešto radim“. Naučićeš kako da asistiraš klijentu koji će posle vaših zajedničkih sesija znati da u potpunosti poveže svoje lične vrednosti sa ciljevima na kojima radi.

Benefiti treninga

The International Coach Federation (ICF) je vodeća globalna organizacija posvećena unapređenju koučing (coaching) profesije kroz postavljanje visokih standarda, obezbeđivanje nezavisne sertifikacije i izgradnju svetske mreže profesionalnih koučeva. ICF nudi globalno priznat, nezavisan akreditacioni program za koučeve. ICF sertifikati se dodeljuju profesionalnim koučevima koji su ispunili stroge obrazovne i iskustvene zahteve i pokazali temeljno razumevanje koučing kompetencija koje postavljaju standarde u struci. Dostizanje ICF akreditacije pokazuje posvećenost kouča klijentima, integritetu, razumevanju i ovladavanju veštinama koučinga.


Priprema za koučing biznis
Nakon treninga, imaćeš potrebno znanje i veštine da pokreneš svoj koučing biznis.

Povrati investicije
Uloženi novac za jedan modul možeš da povratiš nakon najviše 10 sesija!

Praktične vežbe i alati
Preko 80% vremena treninga je posvećeno praktičnom uvežbavanju koučing (coaching) tehnika.

Efektivna pitanja
Naučićeš kako da postavljaš efektivna pitanja koja će biti usmerena ka rešenju i motivaciji.

Inventivnost i strategija
Pomoći ćeš klijentima ili zaposlenima da razviju inventivnost i strateško razmišljanje.

Mogućnost ICF akreditovanja
Kada postaneš Erickson kouč (coach), imaćeš našu podršku tokom procesa sticanja ICF akreditacije.

Trening sertifikati

Erickson Professional Coach Certificate

Erickson College koučing (coaching) program “Umetnost i nauka koučinga” (“The Art & Science of Coaching”) je akreditovan od strane ICF-a (International Coach Federation) i jedan je od vodećih i najrasprostranjenijih koučing (coaching) trening programa na svetu. Nakon ispunjenih uslova za dobijanje sertifikata, učesnici dobijaju sertifikat „Erickson Professional Coach“ koji izdaje Erickson International iz Vankuvera. Kao predstavnik Erickson Internacional u Srbiji kompanija Atria Group organizuje Ericksonove programe na ovom području.

Uslovi za dobijanje sertifikata:
– Odslušana sva 4 modula treninga
– “Umetnost i nauka koučinga” (16 dana treninga)
– Puno prisustvo na svim modulima
– Položen pismeni test
– Urađeno 25 koučing (coaching) sesija
sa klijentima koji nisu bili deo vaše grupe
– Od ovih 25 sati, 3 sesija je potrebno snimiti u mp3
ili wma formatu i dostaviti ih mentoru.

International Coach Federation Credential

The International Coach Federation (ICF) je vodeća globalna organizacija posvećena unapređenju koučing (coaching) profesije kroz postavljanje visokih standarda, obezbeđivanje nezavisne sertifikacije i izgradnju svetske mreže profesionalnih koučeva.

ICF nudi globalno priznat, nezavisan akreditacioni program za koučeve. ICF sertifikati se dodeljuju profesionalnim koučevima koji su ispunili stroge obrazovne i iskustvene zahteve i pokazali temeljno razumevanje koučing kompetencija koje postavljaju standarde u struci. Dostizanje ICF akreditacije pokazuje posvećenost kouča klijentima, integritetu, razumevanju i ovladavanju veštinama koučinga.

ICF nudi sledeće akreditive:
– Associate Certified Coach (ACC)
– Professional Certified Coach (PCC)
– Master Certified Coach (MCC)

Erickson program „Umetnost i nauka koučinga“ je akreditovan od strane ICF-a i nosi oznaku ACTP (Accredited Certified Training Program), što znači da je usklađen sa ICF standardima i smernicama. Više informacija u vezi sa akreditacijom možeš da dobiješ na www.coachfederation.org ili www.erickson.rs

Isprobajte najefikasniju metodologiju za razumevanje dubinske strukture ličnosti koja se efikasno primenjuje kako u treninzima, tako i u koučingu.